Verbonden zijn, ook aan elkaar

Overdenken is nadenken over gebeurtenissen die je bezig houden. Hemelvaart, Pinksteren en de Wederkomst van de Heer Jezus zijn gebeurtenissen waar ik veel aan denk.

Voor mensen die de Bijbel niet kennen is de betekenis van Hemelvaart en Pinksteren meestal onbekend. Toch is juist in het beleven van deze dagen een groot perspectief gegeven.

Hemelvaart: Jezus gaat terug naar Zijn Vader. Hij gaat zitten aan de rechterhand van Zijn Vader. En dit is de plaats waar de Satan aldoor om gestreden heeft zolang Jezus op aarde was. Maar die strijd heeft Satan volledig verloren. Hij speelt nog zijn rol en dat merken we al te goed.

Jezus is de Overwinnaar. Wat een feest, wat een triomf. Wat beloofde Jezus voor Hij terug ging naar Zijn Vader? Ik ga heen om jullie een plaats te bereiden. Waar Mijn Vader en Ik zijn, daar mogen jullie ook komen. Ik zal jullie een Trooster sturen, de Heilige Geest. Hij zal in jullie komen wonen en een band leggen tussen de Vader en Mij en jullie. Door Hem zullen jullie niet alleen zijn. Wat er ook gebeurt: Hij is er altijd bij. Evenals Mijn Vader en Ik er bij zijn.

Met het Pinksterfeest denken we er aan dat de Heilige Geest is gekomen en nu woont in de harten van de gelovigen. Dat geeft ons als gelovigen ook een band aan elkaar.

En er is perspectief op een nog grotere gebeurtenis. Want Jezus heeft beloofd dat Hij terug zal komen. Niemand weet wanneer dat gaat gebeuren, alleen God weet dat. (dat staat in Mattheüs 24.) Dan komt Jezus alle gelovigen, ook degenen die al heel lang geleden gestorven zijn, ophalen. De doden staan op, zoals Jezus in het graf opstond. En iedereen die in Hem gelooft gaat met Hem mee naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Dat mogen we vast en zeker geloven. God is zo enorm trouw en Hij liegt niet. Hij heeft Zijn Woord gegeven. Wat een God hebben wij. Een God vol van genade, goedheid en liefde. Geprezen zij Zijn Naam!!!

Mary Post

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.