Nederlands Bijbelgenootschap (NBG)

NBG en Huis van Belle maken Bijbel voor tienermeiden

Veel christelijke tienermeiden willen graag elke dag bijbellezen, maar vaak lukt dat niet: ze vinden de Bijbel ingewikkeld en ze hebben het druk. Dat blijkt uit een enquête van Huis van Belle.

Op 18 mei verschijnt de ‘Belle Bijbel’, een gezamenlijke uitgave van het NBG en Huis van Belle: de complete Bijbel in Gewone Taal met 100 themapagina’s in kleur. Prijs: € 29,50. Vanaf 18 mei verkrijgbaar in de boekhandel en in de Bijbelwebshop van het NBG.

Masterclasses revisie Nieuwe Bijbelvertaling

In de periode april t/m juni houdt het NBG op diverse plaatsen in Nederland een masterclass over de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling. De masterclasses worden geleid door vertalers Jaap van Dorp of Matthijs de Jong en zijn bedoeld voor predikanten, kerkelijke werkers en anderen die beroepsmatig veel met de Bijbel bezig zijn. Voor de masterclasses die plaatsvinden vanaf 28 mei kan men zich aanmelden via de website van het Nederlands Bijbelgenootschap: https://www.bijbelgenootschap.nl/masterclass/

Bijbelverkoop in China aan banden

De Chinese regering haalt sinds kort de touwtjes strakker aan door oude regels nieuw leven in te blazen. Volgens die regels mogen webshops geen Bijbels verkopen, en dat geldt ook voor niet aan een kerk verbonden boekwinkels.

Daniel Loh van het China partnership – de samenwerkingspartner in UBS-verband in China – vertelt dat het drukken en verspreiden van de Bijbel werd toegestaan door de overheid vanaf eind jaren 1980. Bijbels mochten alleen worden gepubliceerd en verkocht door bij de overheid geregistreerde kerken. Iedereen kan dus sinds die tijd een bijbel kopen bij zo’n kerk; dat gebeurt momenteel in zo’n 600 kerken verspreid over heel China. De toestemming van de overheid gold uitsluitend voor het verspreiden van bijbels in christelijke kring en gedrukt bij Amity Press in Nanjing. Toch zijn ook niet-kerkgebonden boekwinkels en webshops in de loop van de tijd Bijbels gaan verkopen. Eerder verbood de regering enkele niet-kerkgebonden boekwinkels al om daarmee door te gaan, maar de webshops werden nog ongemoeid gelaten. Daar is nu dus een eind aan gekomen.

Daniel Loh roept namens de Chinese kerken op tot gebed voor de christenen en de bijbel verspreiding in China.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.