Kerkgebouw ’t Kruisanker

Enkele gegevens over onze kerk die de naam ’t Kruisanker draagt.

kerk
Het kruis is natuurlijk het symbool voor het christelijk geloof. Jezus is voor onze zonden aan het kruis gestorven, zodat wij via Jezus bij God mogen komen. Jezus heeft voor ons de weg vrij gemaakt naar God. Het kruis vinden wij ook terug in de voorgevel van ons gebouw.

’s Avonds is het kruis verlicht; zo kan onze gemeente als een lichtpunt in onze stad functioneren.

ankerOnder het kruis ligt in de tuin het anker. Het anker staat symbool voor vertrouwen, vasthouden. Wij mogen er vertrouwen in hebben dat Jezus ook voor onze zonden aan het kruis gestorven is. De combinatie Kruis en Anker leidt tot de naam Kruisanker, hetgeen voor een havenstad als Den Helder natuurlijk een zeer passende naam is.
Het kerkgebouw werd ontworpen door Architectenbureau de Putter en Laban B.V. te Kapelle, in samenwerking met Ir. M. Vissen, architect te Haarlem.
De kerk werd gebouwd door aannemingsmaatschappij Kuin B.V. te Den Helder.
De eerste paal werd op 2 september 1992 geslagen en de oplevering vond plaats op 7 mei 1993.

De kerk is gebouwd van moderne, onderhoudsvrije materialen, terwijl de toepassing van goede isolatie de winterkoude en zomerwarmte zal weren.
De kerkzaal is voorzien van zowel vloerverwarming als radiatorverwarming.
De vergaderzaal is voorzien van een geluidwerende vouwwand, waardoor deze zowel als één grote of als twee kleine zalen kan worden gebruikt.
Voor de jeugd is er een eigen jeugdhonk met een grote verrijdbare wand, waardoor de ruimte belangrijk vergroot kan worden. De vloeren van de kerkzaal en de ontmoetingshal zijn zogenaamde siergrindvloeren.

orgamentIn de kerkzaal hangt een glas in lood raam dat meegenomen is uit onze oude kerk aan de Steengracht. In de kerkzaal hangt ook een wandkleed dat uit Israël is overgebracht en de stad Jeruzalem uitbeeldt.

Reacties zijn gesloten.