De TUA racet van Zierikzee via Noordeloos naar Teuge

Steun onze fietsers, steun het theologisch onderwijs in Frankrijk!

Op vrijdag 6 juli is CGK Zierikzee het startpunt van een wielrentocht. Studenten en medewerkers van de TUA racen die dag van Zierikzee, via Noordeloos, naar Apeldoorn/Teuge: de drie eerste gemeentes van de CGK. Deze sponsorfietstocht van 200 kilometer wordt daarom de OERTOER genoemd en vindt plaats ter gelegenheid van de twee jubilea ‘125 jaar CGK’ (2017) en ‘125 jaar TUA’ (2019).

Met de actie steunt de TUA het theologisch onderwijs in Frankrijk, waar geen subsidie bestaat voor de opleiding van gereformeerde predikanten. Een belangrijk doel, het gaat om de verbreiding van Gods Woord!

Sponsor ons!

Ook u kunt deze actie steunen. Allereerst kunt u een bijdrage overmaken naar NL33 INGB 000 5281 561 t.n.v. “TUA Uitgaven” onder vermelding van ‘OERTOER’ (of regel uw gift via de webshop op www.tua.nl). Daarnaast is het natuurlijk mooi als u onze racers komt aanmoedigen. Dat kan op vrijdag 6 juli om 07.00 uur ’s morgens in Zierikzee bij de start van hun tocht, tussen de middag rond 12.00 uur bij de CGK in Noordeloos en tegen 18.00 uur bij de TUA (als alles volgens plan verloopt, houd u onze website en Facebook/Twitter in de gaten). En wie weet ziet u uzelf wel terug op een foto in TUA Connect. Gedurende de dag wordt ook verslag gedaan op Facebook (https://www.facebook.com/TUApeldoorn/) en Twitter (@TUApeldoorn). Zo kunt u de racers ook vanuit huis volgen.

Over het doel

In het Franse Aix-en-Provence bevindt zich een Gereformeerde Theologische faculteit. De Faculté Jean Calvin is opgericht in 1974. Het is van groot belang dat jonge mensen theologisch worden toegerust om vanuit het gereformeerde belijden hun plaats te kunnen innemen in de kerk en maatschappij van Frankrijk en de wereldwijde Franstalige gebieden. De Faculté Jean Calvin ontvangt door de scheiding van kerk en staat echter geen subsidie van de Franse overheid en is dus afhankelijk van donateurs. We willen ‘Aix’ graag steunen, te meer daar de generale synode van de CGK Frankrijk recent heeft aangewezen als zendings-gebied. In overleg met Aix-en-Provence is het specifieke doel van de OERTOER het ondersteunen van hun nieuwe hoogleraar systematische theologie: prof. dr. Pierre-Sovann Chauny. Het gaat niet om luxe, maar om het onderhouden van mensen met hun gezinnen. Zie voor meer informatie over het doel van de OERTOER: http://www.facultejeancalvin.com en https://www.vriendenvanaix.nl/

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.