Actie Schoenendoos via Bethelkerk

Meer dan 10 jaar heeft onze gemeente meegedaan met de Actie Schoenendoos om kinderen in achterstandsituaties (in het buitenland) een doos vol nuttige en leuke (school)spulletjes te geven.

De laatste jaren liep het aantal ingeleverde dozen wel terug en zeker het afgelopen jaar was dat het geval. Van de 37 dozen die in november 2017 ingeleverd zijn waren er 25 van 2 personen afkomstig. Meerdere mensen hebben 2 dozen ingeleverd, zodat het aantal deelnemers al met al niet groot was.

Voor de terugloop zijn vast meerdere oorzaken aan te wijzen, maar het heeft er mede toe geleid dat besloten is om vanuit onze gemeente niet meer mee te doen met de Actie Schoenendoos.

Hoe jammer ook, het werk dat er voor de organisatie aan vast zit is daarvoor toch teveel.

Voor de trouwe schoenendoos-vullers bestaat de mogelijkheid om in het najaar mee te doen via de actie van de Bethelkerk. Ook zij werken met materiaal van “Stichting De Samaritaan”, die tegelijk met de dozen een boekje uitdeelt, waarin Bijbelverhalen in de eigen taal van de kinderen staan.

Voor de schoenendoosactie van de Bethelkerk kunnen ook dit jaar dozen bij het Helders Weekblad ingeleverd worden of bij het inleverpunt in Julianadorp.

In het najaar komt hierover in ons Contactblad een stukje te staan.

Mocht u schoenendozen nodig hebben dan kunt u er een aantal van mij krijgen. De voorraad is niet onuitputtelijk, maar ik heb het één en ander bewaard. Schiet mij gerust aan als u hier gebruik van wilt maken.

Ricky Kleppe

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.